Start in Gent

Als u een pop-up zaak wil openen, moet u met een aantal regels in orde zijn. Voor horecazaken is de regelgeving versoepeld: er is geen stedenbouwkundige vergunning meer nodig.

De Stad Gent ondersteunt beginnende ondernemers met een starterscontract. Het contract geeft u recht op ondersteuning voor opleiding, professionele begeleiding en investeringen.

‘Gratis starten in Gent' is een maatregel in het kader van het startersbeleid, waarbij de Stad Gent de inschrijvingsgelden terugbetaalt die u als starters betaalt aan een ondernemersloket voor inschrijving in de Kruispuntbank Ondernemingen (KBO).

Alle Gentse starters die zich het voorbije half jaar hebben ingeschreven bij een ondernemingsloket, krijgen een uitnodiging voor het halfjaarlijkse startersevent.

 

Een ondernemingsloket is een aanspreekpunt voor ondernemingen. Het voert een aantal taken uit waarvoor de ondernemer vroeger contact moest opnemen met verschillende instanties. Het gaat in sommige gevallen om verplichte administratieve verrichtingen. Een loket kan ook bijkomende diensten aanbieden.

Wie in Gent een horecazaak wil opstarten, moet voldoen aan een aantal specifieke verplichtingen.

Wilt u in Gent starten met verkoop op de openbare weg (ambulante handelsactiviteit), dan hebt u een leurkaart nodig.

Gemaakt door Digipolis
Met steun van volgende partners: