Nieuws

Graag verwelkomen we u op maandag 17 november 2014 vanaf  18u30  in de Pacificatiezaal van het  Gentse Stadhuis voor een persoonlijk welkom en onderstaand programma:

Het crowdfundingplatform zal beschikbaar zijn voor Gentse initiatieven. Het kan gaan over creatieve oplossingen voor stedelijke uitdagingen in de wijken (non-profit), als over start-ups die op zoek zijn naar startkapitaal (profit).

Kom zondagshoppen op 14, 21 en 28 december 2014 of op 4 januari 2015.

Sinds 1 oktober mogen handelaars de totaalprijs van een kasticket afronden op 5 eurocent. Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Gent is de gaststad van de beurs Ondernemen in Vlaanderen. Die vindt plaats op 23 oktober. U kunt er ook het OOG vinden, het ondersteuningspunt voor Ondernemers van de Stad Gent. Maak kennis met onze uitgebreide dienstverlening.

De Stad Gent zet met haar voedselstrategie Gent en garde in op een duurzamer voedselsysteem en wil onder andere ‘korte keten’ projecten ondersteunen. In het kader hiervan lanceert de Stad een wedstrijd waarbij 2 projecten ondersteund kunnen worden met elk 7.500 euro. 

Op 2 oktober 2014 won Stad Gent een Climate Star Award voor haar ambitieuze pilootproject waarin 15 bedrijven begeleiding kregen om hun energieverbruik te verlagen en dit structureel te verankeren in hun bedrijf. Goed nieuws: deze succesvolle energiecoaching voor bedrijven wordt uigebreid voor 110 Gentse bedrijven.

Hoe leg je je klanten eens extra in de watten? Door ze relaxed en sfeervol te laten shoppen. Dat is precies wat we gaan doen tijdens het extralange shoppingweekend van 3 tot en met 5 oktober. Op vrijdagavond en op zondag zetten meer dan 250  enthousiaste handelaars hun deuren open. 

Op zondag 19 oktober vindt op het Technologiepark Gent de vierde editie plaats van de Biotechdag. U ontdekt er wat biotech betekent voor de geneeskunde (van morgen). Dit jaar staan 'ontstekings- en infectieziekten en immuniteit' centraal. U komt meer te weten over hoe de Vlaamse biotechsector oplossingen zoekt voor allergieën, astma, griep, MS, hiv... 

Ribbetjes peuzelen in het Patershol, windowshoppen in de Veldstraat, of een terrasje doen in Onderbergen? Gent telt heel wat ‘sfeergebieden’, die allemaal hun eigen karakter hebben. En die binnenkort nog meer in de nationale én internationale kijker staan, dankzij de vzw Business Improvement District Gent (BIG). Die wil de stad promoten, het winkel- en horecagebied beheren en de Gentse ondernemers ondersteunen

Pagina's

Gemaakt door Digipolis
Met steun van volgende partners: