Nieuws

Hoe leg je je klanten eens extra in de watten? Door ze relaxed en sfeervol te laten shoppen. Dat is precies wat we gaan doen tijdens het extralange shoppingweekend van 3 tot en met 5 oktober. Op vrijdagavond en op zondag zetten meer dan 250  enthousiaste handelaars hun deuren open. 

Op zondag 19 oktober vindt op het Technologiepark Gent de vierde editie plaats van de Biotechdag. U ontdekt er wat biotech betekent voor de geneeskunde (van morgen). Dit jaar staan 'ontstekings- en infectieziekten en immuniteit' centraal. U komt meer te weten over hoe de Vlaamse biotechsector oplossingen zoekt voor allergieën, astma, griep, MS, hiv... 

Ribbetjes peuzelen in het Patershol, windowshoppen in de Veldstraat, of een terrasje doen in Onderbergen? Gent telt heel wat ‘sfeergebieden’, die allemaal hun eigen karakter hebben. En die binnenkort nog meer in de nationale én internationale kijker staan, dankzij de vzw Business Improvement District Gent (BIG). Die wil de stad promoten, het winkel- en horecagebied beheren en de Gentse ondernemers ondersteunen

Gent staat nooit stil. Na het bedrijventerrein Wiedauwkaai krijgen we binnenkort ook ‘Eiland Zwijnaarde’. De Universiteit Gent (UGent), het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de nv Eiland Zwijnaarde slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling en commercialisatie van de zones voor onderzoek en ontwikkeling. Doel? Van Zwijnaarde een toegangspoort maken tot de Vlaamse kennisregio.

Per week besteedt u gemiddeld 15,7 uur aan administratie.  Allemaal tijd die u kwijt bent voor wat er écht toe doet, zoals het contact met uw klanten of productontwikkeling. De oplossing? Uw administratie digitaliseren. Of beter: laten digitaliseren. Veerle van Atelier Mestdagh zette de stap: “Met LEA krijg ik met een halftijdse job toch onze voltijdse administratie rond.” En wat LEA extra straf maakt? Het draait met een gemengde ploeg bijna volledig op sociale tewerkstelling. Ontdek hoe LEA dat doet.

Als ondernemer hebt u altijd oog voor leergrage, efficiënte werknemers. Goed nieuws: op 18 november 2014 vindt u een heel stadion vol met jonge potentiële werknemers. Schrijf u kosteloos in voor de kennismakingsmarkt ‘Iedereen kan scoren’ in het KAA Gent-stadion Ghelamco Arena. En ontdek zo hoe u kortgeschoolde jongeren kunt coachen tot echte topspelers op de werkvloer.

Is uw onderneming duurzaam, op welke manier dan ook? Dat hoort de Stad Gent graag! Daarom heeft ze u er graag bij op Meet Your Buyer in het ICC in Gent op 26 september. Dé plaats om te netwerken met potentiële aankopers en partners. Inschrijven kan nog tot 23 september. 

Woon-werkverkeer: hoe organiseert u het duurzaam en efficiënt? Die vraag stelt meer dan één ondernemer zich. En hoe hou ik mijn medewerkers uit de file? Voor velen is filestress en zoeken naar parkeerplaats dagelijkse kost. Gelukkig zijn er alternatieven die uw bedrijf bereikbaar maken en tegelijk het klimaat een handje helpen. Zoals de duurzame verkeersoplossingen van Max Mobiel: pendelbussen, bedrijfsfietsen of ecokoeriers.

Shoppingweekend 3-5 oktober Gent

De Stad Gent organiseert op vrijdagavond 3 oktober 2014 opnieuw een shoppingavond.  Die vormt meteen de start van een heus ontspannen en sfeervol shoppingweekend, want ook op zondag 5 oktober houden heel wat Gentse middenstanders hun winkeldeuren open. Uw zaak inschrijven kan via deze website.

De Stad Gent organiseert op 26 september Meet Your Buyer (#MYBgent), een netwerk-event waar leveranciers van duurzame bedrijven in contact kunnen treden met een Europees publiek van overheidsaankopers. U kan nog inschrijven

Pagina's

Gemaakt door Digipolis
Met steun van volgende partners: