Nieuws

Bent u een starter of overweegt u om een onderneming op te starten? Kom dan op donderdag 5 februari 2015 naar het MIAT.

De Stad Gent werkt momenteel aan een nieuwe structuurvisie. Ruimte voor Gent – Structuurvisie 2030 moet de ruimtelijke keuzes voor de komende jaren vastleggen. Op welke manier willen we wonen, werken, ontspannen, ons verplaatsen in 2030? De ruimte is schaars en er zullen duurzame, creatieve oplossingen nodig zijn. De opmaak van het plan zal minstens twee jaar duren. In die periode loopt een uitgebreid communicatie- en participatietraject. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken over het Gent van morgen. - See more at: http://www.oogent.be/nl/nieuws/de-stad-gent-vraagt-uw-idee%C3%ABn-om-meer-ruimte-te-cre%C3%ABren-de-stad#sthash.xS9FohaG.dpuf

Het OOG beantwoordde op vijf jaar tijd 11.022 vragen en viert haar vijfde verjaardag op vrijdag 23 januari. Wie die dag naar het loket komt voor advies, krijgt een kleine attentie van schepen Mathias De Clercq . Wij nodigen ook graag de pers uit om 15u30 om ter plaatse te komen.

Bent u een gepassioneerde ondernemer en wilt u andere Gentenaars warm maken voor het ondernemerschap? Stel u dan kandidaat voor Dé Gentse Ondernemer 2015. Zowel starters als ervaren ondernemers maken kans op de titel. Grijp uw kans, zet uw zaak in de kijker en word het Gentse rolmodel. Ook studenten met een eigen onderneming kunnen een gooi doen naar de beker van ‘Dé Gentse Student-Ondernemer’. 

Het stadhuis, de bibliotheken en de speelplaatsen: ze liggen er altijd kraaknet bij. Maar wie regelt dat? Vaak zijn dat de werkkrachten van de beschutte werkplaats Ryhove, in opdracht van schoonmaakbedrijf Euroclean. Een toonbeeld van hoe sociale tewerkstelling voor alle partijen ... wérkt. 

Warm ingeduffeld door het historische centrum dobberen met een glaasje cava, wegdromen bij een kerstkoor op het binnenplein van het Gravensteen, stil worden bij het reuzenraduitzicht over de bevroren stad, ... Gent lokt deze winter weer tienduizenden bezoekers naar zijn straten en pleinen. Die er dan meteen hun kerstinkopen kunnen doen op een van de drie resterende koopzondagen. Vraag uw winkelbanner aan en doe mee.

Droomde u altijd al van uw eigen zaak? Voor sommige mensen blijft dat lang een droom. Het is dan ook hard werken – dat weet u als ondernemer. Daarom is er ‘Maak Werk Van Je Zaak’ (Syntra). Dat project begeleidt werkzoekenden bij de opstart van hun eigen onderneming – in samenwerking met Starterslabo. Zoals Julien Clémençon, sinds enkele weken huwelijksfotograaf in Gent: “Ik kan niet wachten tot ik mijn eigen btw-nummer heb!” 

‘Gent tegen 2050 klimaatneutraal.’ Geen loze woorden. Het bewijs? Het succes van energiecoaching: de afgelopen 2 jaar kregen 15 Gentse bedrijven ondersteuning bij hun energiebeleid. Zo verminderden ze hun CO2-uitstoot met 1.820 ton en bespaarden ze samen liefst 360.000 euro. “We investeerden een klein bedrag, en winnen nu elk jaar duizenden euro’s”, vertelt Els Kindt van Milliken. 

Vzw De Grazer en vzw Kunstencentrum Vooruit zijn de winnaars van de korte keten wedstrijd die de Stad Gent dit najaar organiseerde. Met die wedstrijd beloont Gent ondernemende landbouwprojecten die inzetten op een duurzame Gentse voedselstrategie. Beide winnaars ontvangen een subsidie van 7.500 euro om hun project in de startfase te ondersteunen. 

Omdat het risico op stroomonderbrekingen deze winter reëel is, stelde de federale overheid een afschakelplan op. Ook delen van Gent dreigen op koude dagen zonder elektriciteit te vallen.

Pagina's

Gemaakt door Digipolis
Met steun van volgende partners: