Nieuws

Vanaf donderdag 17 september 2015 zorgt de Stad Gent voor een upgrade van de winkelbeleving in de Brabantdam.

Stad Gent lanceert een open oproep naar partners voor de nieuwe startersfabriek. Heb je interesse om hier aan mee te werken? Dan kan je je kandidaat stellen tot 4 september.

 

Gentse Korte Keten Wedstrijd zet bij tweede editie in op logistieke oplossingen. Met een bedrag van 15.000 euro wil de Stad Gent haar inwoners, verenigingen en bedrijven stimuleren om een korte ketenproject in te dienen. De winnaar van deze ‘Korte Keten Wedstrijd’ werkt met dat budget een concreet project uit om de voedselketen tussen lokale producenten en de Gentse consumenten zo klein mogelijk te houden. 

Het Agentschap Ondernemen, CIB, Oris, V-ICT-OR en de Stad Gent lanceren bizlocator, een nieuw online platform voor economisch vastgoed

 

Op 28 mei werden Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene van Bubble Post gekroond tot Dé Gentse Ondernemer 2015. Hun specialiteit? First-and-last-mile delivery: goederen worden aan de rand van de stad bij hen afgeleverd, en zij verspreiden ze over het centrum. 

Lees hun verhaal, en ontdek de andere winnaars. 

Sociale economie, uw partner in maatwerk (3)

Weerwerk zorgt er samen met het Gentse StroBuro voor dat steeds meer Belgen op deze duurzame, gezonde en eenvoudige manier kunnen bouwen. 
Het StroBuro schakelt regelmatig hun partners van Weerwerk in, een maatwerkbedrijf uit de sociale economie. En die leveren uitstekende resultaten.

Het Rabot is dé place to be voor creatieve ondernemers. Een rustige locatie vlak bij het centrum, met charmante fabriekspanden en diverse inwoners: een boeiende cocktail, waarvan steeds meer ondernemers willen proeven. Creatief Kwartier Rabot geeft een extra duwtje in de rug met events, een coworking space en premies voor samenwerking en renovatie. IT-consultant Jourik Sierjacobs gebruikte zo’n premie: “De wijk is volop aan het veranderen – dit is hét moment.” 

Overweegt u zonnepanelen? Maar weet u niet of dat kan op uw dak? Of twijfelt u hoeveel het u opbrengt? Klik dan vlug de ‘zonnekaart’ open: een gratis online tool die u zegt hoeveel m² van uw dak geschikt is voor zonnepanelen, en hoeveel elektriciteit u daarmee opwekt. Meer over de zonnekaart.

Gent gaat voluit voor starters. Op dinsdag 19 mei 2015 ondertekende de Gentse ondernemer Jonathan Degraeve het 250ste starterscontract.

Hebt u vacatures voor laaggeschoolde werkkrachten? En wilt u samenwerken met jongerenorganisaties en jongeren? Steek dan uw licht op bij Expeditie Werk. U ontmoet gemotiveerde werkkrachten, toont uw maatschappelijke engagement, en laat de coördinatie over aan GSIW. Vul uw vacatures in met de juiste profielen.  

Pagina's

Gemaakt door Digipolis
Met steun van volgende partners: