Nieuws

De Gentse Winterfeesten zijn al aan hun derde editie toe. Met hetzelfde succesrecept als de voorbije jaren en aangevuld met enkele nieuwigheden zoals het debuut van het befaamde Roue de Paris. Het winterfeest start op vrijdag 4 december 2015 en sluit af op zondag 3 januari 2016.

Logo Puur Gent

Vzw BIG
De nieuwe commerciële naam en logo van vzw BIG is gelanceerd. BIG staat voor Business Improvement District Gent en blijft de wettelijke benaming.
Vanaf heden zullen alle activiteiten van de vzw gecommuniceerd worden onder de naam "PUUR GENT" of "PURE GHENT" (in internationale context) en een eigen logo.
 

Bereid u voor op het extra lange shoppingweekend van 1 tot en met 4 oktober. Vier dagen lang stromen shopliefhebbers toe in de Gentse binnenstad. Lees hoe u deelt in de gezelligheid – en in de winst. 

U houdt uw handelspand graag tiptop in orde. Alleen is dat niet goedkoop. Gelukkig kan u rekenen op de steun van de Stad Gent. Die subsidieert de verfraaiing of renovatie van uw gebouw voor 30 %. Of zelfs meer. Want onlangs kwamen extra middelen vrij voor de financiering van uw werkzaamheden. Sommige handelaars krijgen 40 of zelfs 50 % ondersteuning. Ontdek of en hoe u hiervoor in aanmerking komt. 

Op zoek naar een locatie voor uw onderneming in Gent? Het Agentschap Ondernemen en de Stad Gent stellen u bizLocator voor. Met deze nieuwe onlinetool zoekt u gratis naar een Gents pand voor uw bedrijf, winkel, horecazaak, kantoor of pop-upshop. Ontdek hoe het platform uw zoektocht vereenvoudigt.

De ingrijpende wegenwerken in en rond de Brabantdam duren nog tot 2017. Moeilijke tijden dus voor de plaatselijke handelaars. Daarom zorgt de Stad Gent ervoor dat het winkelgebied klanten blijft lokken. Met TRAVAK tovert ze de buurt om in een ware shop-up-zone. Kom te weten hoe – en doe zelf mee. 

Voor de tweede keer lanceert de Stad Gent de Korte Keten Wedstrijd. Daarmee moedigt de stad projecten aan die de voedselketen tussen lokale producenten en Gentse consumenten zo klein mogelijk houden. Extra aandacht gaat dit jaar naar de duurzame distributie en logistiek van voeding. Hebt u een idee voor een korteketenproject? Stuur uw voorstel in, en maak kans op een subsidie van 15.000 euro. 

De Stad Gent, VDAB en Co-Searching organiseren op 13 oktober JUMP to Work, dé job- en stagebeurs van de regio. U treft er de geknipte kandidaten voor uw vacatures. En krijgt advies over jobs en stages.
Lees alles over JUMP to work en reserveer uw plaats. 

huur in Gent - onderverhuurovereenkomst

Wilt u een woning verhuren in Gent? Of de appartementen boven uw zaak? Maar houdt de administratieve rompslomp u tegen? Vertrouw dan op Huuringent. Deze vzw verhuurt uw eigendom onder aan een geschikte kandidaat – en neemt het papierwerk voor haar rekening. U moet alleen de huur innen. Maak kennis met uw betrouwbare huurder: Huuringent. 

Het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent (OOG) is al meer dan vijf jaar uw aanspreekpunt voor inlichtingen over ondernemen. Op werkdagen assisteren we u graag aan het loket. Op maandag bezoekt u het OOG zelfs ’s avonds. U hoeft niet aan te schuiven, maar maakt eenvoudigweg een afspraak. Natuurlijk bereikt u ons ook telefonisch of digitaal. Kortom: u contacteert het OOG de klok rond. Ontdek hoe en stel ons al uw vragen over ondernemen. 

Pagina's

Gemaakt door Digipolis
Met steun van volgende partners: